Ніжний домашній паштет з курячої печінки з вершками. Як приготувати паштет з курячої печінки в домашніх умовах

5

1. З курячої грудки можна приготувати низькокалорійний паштет. На відміну від магазинних аналогів, він не буде містити шкідливих добавок, жирів і підсилювачів смаку. Завдяки допоміжним продуктам, паштет з курячих грудок не буде сухим, як це припускають господині. Приготувати його можна за лічені хвилини. Для цього не потрібні особливі навички і дорогі продукти. Паштет домашнього приготування ідеально підійде для здорового перекусу і бутербродів.

Класичний рецепт

Паштет з курячої грудки з волоськими горіхами

Необхідні інгредієнти:

  • грудка — 450 гр;
  • волоські горіхи — 6-7 шт;
  • часник — 2 зубки;
  • сіль, спеції за смаком.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 161.8 ккал.

  1. грудку нарізати шматочками, щоб вона швидше зварилася. Помістити її в воду, додати лавровий лист, спеції, сіль. Варити до готовності.
  2. вийняти м’ясо з бульйону і остудити. Бульйон відставити в сторону, він стане в нагоді для приготування паштетної маси.
  3. начистити горіхи, обсмажити їх і подрібнити. Завдяки обсмажуванні вони знайдуть вишуканий смак.
  4. помістити в ємність шматочки м’яса, додати до них подрібнені горіхи, видавити через прес часник і влити трохи бульйону. Збити все блендером до пишної маси.
  5. кількість бульйону, солі і спецій регулювати на свій смак. Збивати до тих пір, поки паштет не прийме бажану консистенцію.
  6. зберігати в скляній тарі під кришечкою або накрити харчовим целофаном.

Паштет з курячих грудок з грибами

Ніжний домашній паштет з курячої печінки з вершками. Як приготувати паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка — 380 гр;
  • гриби свіжі — 100 гр;
  • цибулина;
  • вершки — 2-3 ст. Л;
  • оливкова олія — 15 гр;
  • мускатний горіх;
  • спеції, сіль за смаком.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 110.7 ккал.

  1. заздалегідь відварену грудку нарізати шматочками і помістити в чашу для збивання блендером.
  2. очистити цибулину, обсмажити її зі свіжими грибами на оливковій олії. У процесі обсмажування, коли овочі підрум’яняться, влити в сковороду вершки. Перемішати, підсолити і зняти з вогню.
  3. до курячого м’яса додати обсмажені гриби і трохи залишився після варіння бульйону. Все збити до пишності.
  4. пишність консистенції паштету і смак можна регулювати за допомогою бульйону і улюблених спецій.
  5. пікантності паштету додасть мускатний горіх. Збити ще раз гарненько масу, помістити її в скляний посуд і накрити кришкою.

Дієтичний варіант

Необхідні інгредієнти:

  • грудка курки-500 гр;
  • морква-1 шт;
  • соєвий соус;
  • спеції.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 104.4 ккал.

  1. морква добре промити, очистити і обрізати плодоніжки. У киплячу воду додати філе курки і моркву. Варити до готовності.
  2. охолоджене м’ясо нарізати на шматочки, додати туди моркву і збити блендером.
  3. до збитою масі невеликими порціями додавати бульйон, в якому варилася курка. Бульйон додасть ніжності і пишності паштету. Якщо його не додавати, маса буде сухою. Слід зауважити, що бульйон додасть трохи калорійності паштету, проте ці цифри будуть незначними. Знизити калорійність можна завдяки тому, щоб намазувати його не на хліб, а на дієтичні галети.
  4. замість солі на завершальному етапі додати до паштету соєвий соус і улюблені спеції на свій розсуд. У спеціях немає калорій, вони підсилюють смак, тому їх можна сміливо додавати в курячу масу.

Паштет з курячої печінки і грудки

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе — 350 гр;
  • куряча печінка — 250 гр;
  • цибулина;
  • морква — 1шт;
  • спеції, сіль.

Калорійність: 105.9 ккал.

  1. м’ясо добре вимити, очистити від плівок, закип’ятити воду і помістити його туди варитися. Додати туди очищену моркву і цибулину. У процесі приготування підсолити і присмачити спеціями. Багато спецій класти не потрібно, краще їх додати на завершальному етапі, тоді вони в страві будуть звучати більш насиченою.
  2. відварені продукти, при необхідності, нарізати на шматочки. Помістити в чашу для збивання блендером.
  3. збиваючи м’ясо з овочами і печінкою, в чашу невеликими порціями вливати бульйон, в якому вони варилися.
  4. отриману масу спробувати на смак і відрегулювати консистенцію, вона не повинна бути занадто густою або рідкою.
  5. пересипати вміст у скляну тару. Зверху накрити харчовим целофаном. Зберігати в холодильнику.

Курячий паштет з грудки з сиром

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе — 480 гр;
  • м’який сир — 200 гр;
  • часник — 2 зубки;
  • арахіс — 30 гр;
  • сіль, спеції;
  • бульйон, що залишився після варіння.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 112.4 ккал.

  1. відварене м’ясо курки в підсоленій воді зі спеціями охолодити до теплого стану.
  2. обсмажити арахіс з додаванням невеликої кількості солі, щоб він знайшов пікантний смак.
  3. помістити шматочки курки в гущавину для збивання, додати туди м’який сир і все гарненько подрібнити.
  4. всипати до збитою масі арахіс, трохи улюблених спецій і все перемішати блендером.
  5. якщо маса вийшло густий, можна додати туди бульйон, що залишився після варіння курки.
  6. спробувати курячий паштет з сиром на смак, додати при необхідності відсутніх компонентів.
  7. зберігати в холодильнику, накривши харчовим целофаном.

Рецепт паштету з курячих грудок з овочами

Необхідні інгредієнти:

  • філе курки — 380 гр;
  • томат -1 шт;
  • солодкий перець — 1 шт;
  • цибулина;
  • масло для смаження;
  • цукор — 0,5 ч.л;
  • мускатний горіх, коріандр, базилік, сіль.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 98,5 ккал.

  1. подрібнити цибулю, поставити його обсмажувати на оливковій олії. Коли він знайде золотистий колір, додати нарізаний помідор і солодкий перець. Для посилення смаку додати трохи цукру.
  2. варене м’ясо пропускаємо через блендер, за смаком солимо і присмачуємо спеціями. Всипаємо туди обсмажені овочі, ще раз гарненько перемішуємо.
  3. якщо паштет виходить густим, вливаємо невеликими порціями бульйон. Ще раз обробляємо продукти блендером, регулюємо кількість солі і спецій на свій смак.
  4. завдяки овочам курячий паштет виходить смачний, ароматний і знаходить апетитний вигляд. З нього можна готувати бутерброди або просто додавати до основних страв, фарширувати тарталетки та інші продукти.

  1. щоб паштет можна було приготувати дуже швидко, в холодильнику рекомендується зберігати відварене куряче м’ясо.
  2. щоб паштет не був сухим, потрібно розбавляти його курячим бульйоном, вершками, кип’яченим молоком, вареним салом, вершковим маслом, обсмаженими або відвареними овочами.
  3. відварюючи м’ясо, слід додавати смакові добавки: цибуля, часник, зелень, спеції.
  4. при збиванні паштетної маси можна додати до курки трохи лимонного соку. Оцет додавати не потрібно, так як він сушить м’ясо, а куряча грудка сама по собі виходить суха.
  5. обсмажені компоненти, які додають в паштет, надають йому маслянистості. А якщо їх відварювати, блюдо виходять менш калорійним.
  6. при приготуванні паштетних мас, можна експериментувати зі смаками, додавати найрізноманітніші продукти. Це можуть бути овочі, горіхи, субпродукти, сирні та молочні продукти, яйця.
  7. зберігатися паштет з курячих грудок в холодильнику може кілька днів. Але слід враховувати той факт, що якщо його не накрити кришкою або харчовою плівкою, може утворитися темна скоринка.
  8. вийнятий з холодильника паштет завжди буде густішим, ніж коли він постоїть в теплі. Тому рекомендується перед приготуванням бутербродів діставати його заздалегідь з холодильника.
  9. купуючи курячу грудку зі шкіркою її можна зняти або перемолоти в паштет. Завдяки шкурі маса буде масляниста, проте це додасть страві калорійності.
  10. до курки можна додавати попередньо зварені до готовності різні види м’яса (качку, кролика, гусака, свинину або яловичину, печінку).

Приємного апетиту!

У паштеті з курячої печінки містяться вітаміни а, с, е і групи в. Однак мова йде про приготованому в домашніх умовах частуванні! у покупному паштеті вам навряд чи вдасться знайти щось корисне, оскільки в його складі числяться нітрити, стабілізатори смаку, соя – одним словом, практично всі, крім самої печінки. Ось чому ми пропонуємо готувати паштет з курячої печінки