Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

56

Якщо хочеться порадувати сім’ю і гостей не тільки смачним, але і красивим блюдом, варто приготувати запечені в духовці кабачки, фаршировані фаршем. Таке частування виглядає дуже ефектно на святковому столі. Крім того, воно виходить дивно ситним і соковитим.

Інгредієнти: 3 великих кабачка, 2 ст.ложки жирного майонезу, велика цибулина, кіло змішаного фаршу (свинина з яловичиною), 3 ст. Ложки кетчупу без добавок, 5 ст. Ложок жирної сметани, гранульований часник, дрібна сіль.

  1. кабачки добре миються і нарізаються невисокими стаканчиками – приблизно з сірникову коробку. Серцевина з них дістається таким чином, щоб залишилося дно.
  2. подрібнюється цибуля і витягнута м’якоть.
  3. фарш обсмажується до золотистого кольору. До вже готового м’яса додаються овочі з другого кроку. Маса солиться, присипається часником.
  4. в начинку для «стаканчиків» додається сметана, кетчуп. Заготовки наповнюються вийшла масою.
  5. фаршировані кабачки виставляються на промаслений деко.
  6. на кожен «стаканчик» викладається трохи майонезу.

Блюдо запікається близько півгодини в добре розігрітій духовій шафі.

як приготувати «човники» з кабачків?

Складові: 430 г м’ясного фаршу, 3 кабачка, по 130 г сиру і жирного майонезу, солодкий болгарський перчик, цибулина, дрібна сіль, суміш перців.

  1. молоді кабачки не очищаються від шкірки. овочі розрізаються навпіл, і чайною ложкою з них вибирається м’якоть. У човниках залишаються досить товсті стінки-близько 1 см.
  2. фарш обсмажується на маслі. Підсолювати, перчится. У нього додаються шматочки солодкого перцю і пропущений через м’ясорубку цибулю. Разом інгредієнти нудяться на вогні 5-6 хвилин.
  3. начинка викладається в отримані»човники». Зверху заготовки присипаються подрібненим сиром, змащуються майонезом.

Готуються фаршировані кабачки — » човники » трохи менше півгодини в добре розігрітій духовій шафі.

запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Інгредієнти: 1,2-1,4 кг кабачків, півкіло яловичого фаршу, 2 ріпчасті цибулини, 8 великих м’ясистих помідорів, 140 г твердого сиру і стільки ж жирної сметани, 4 столові яйця, 2 ст. Ложки томат-пасти, пучок зелені з кропу і петрушки, сіль, суміш кольорових мелених перчиком.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

  1. лук очищається, миється, дрібно ріжеться гострим ножем. Цей овоч потрібно гарненько обсмажити на пісному маслі до апетитного золотистого відтінку.
  2. коли цибуля буде вже повністю готовий, до нього викладається м’ясо. Маса солиться, посипається меленими перчиками. Разом інгредієнти залишаються на вогні до тих пір, поки фарш не змінить колір.
  3. залишилося додати до вмісту сковорідки томат-пасту. Необхідно попередньо розбавити її невеликою кількістю води.
  4. кабачки очищаються від шкірки. Молоденькі овочі можна залишити з шкіркою. Ці продукти натираються на дрібну тертку, присаливаются. Через кілька хвилин вони руками віджимаються від зайвого соку.
  5. помідори нарізаються тонкими кружечками. Зелень і сир подрібнюються будь-яким зручним чином.
  6. сирі яйця присаливаются і збиваються. У масу додається сметана.
  7. на промаслений деко викладається половина кабачкової маси. Зверху розподіляється вміст сковорідки з фаршем і пастою.
  8. закривається запіканка залишилися кабачками. Поверх неї викладаються кружечки томатів, виливається яєчна суміш і висипається подрібнений сир.

Запікається 40-45 хвилин в гарячому духовій шафі.

з овочами і сиром

Складові: півкіло курячого фаршу, великий кабачок, морква, цибулина, помідор, кухонна сіль, ароматні травички, майонез.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

  1. кабачок миється, чиститься, після чого ріжеться на колечка. Оптимальну товщину таких заготовок можна вибрати на свій смак. Серединка кожного колечка ретельно вичищається. Її можна залишити на кабачкові оладки.
  2. подрібнену цибулю обсмажується до рум’яності. До овочу відправляється терта морквина. Разом вони готуються до м’якості.
  3. овочеві колечка викладаються на промаслений пекарський папір. Всередину заготовок викладається начинка з засмажкою і фаршу. Головне, не забути присолити її і присипати ароматними травами.
  4. скибочками помідорів колечка з кабачка накриваються як кришками.
  5. зверху заготовки змащуються майонезом.

За бажанням колечка можна рясно посипати тертим сиром. Запікаються вони трохи менше години в дуже гарячій духовці.

кабачки, фаршировані фаршем в омлеті

Складові: великий кабачок, 330 г будь-якого м’ясного фаршу, скибочка твердого сиру, ¼ склянки білого рису, великий томат, половина склянки жирного молока, 2 курячих яєчка, дрібна сіль, італійські травички.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

  1. насамперед потрібно зайнятися кабачком. Він миється, ріжеться на кружечки середньої товщини. Кожна заготовка позбавляється від м’якої серединки.
  2. кружечки присаливаются за смаком і обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Якщо хочеться скоротити калорійність страви, то цей етап можна виключити і використовувати сирі заготовки.
  3. крупа вариться. Коли вона буде майже повністю готова, рис змішується фаршем. Маса посипається сіллю і італійськими травами. У начинку додаються ще й шматочки томата без шкірки. Якщо помідорів під рукою не виявилося, можна замінити їх томат-пастою.
  4. по дну форми розкладаються кабачкові колечка. Їх серединки щільно наповнюються м’ясною начинкою.
  5. для омлету збиваються яйця з молоком. Суміш також солиться. Їй заливаються овочеві заготовки до м’ясною начинкою. Зверху висипається тертий сир за смаком.

Запікається страва в гарячій духовці близько півгодини.

з курячим фаршем

Складові: 360 г курячого фаршу, жирний майонез, 2 помідори, цибулина, 2 кабачка, 3-5 зубчиків часнику, велика морквина, 80 г сиру, дрібна сіль, сушена зелень.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

  1. томати миються і позбавляються від шкірки. Далі вони ріжуться кубиками, з’єднуються з подрібненою морквою, цибулею і часником.
  2. разом всі інгредієнти обсмажуються на розігрітому жирі 5-6 хвилин.
  3. потім до перерахованих продуктів відправляється фарш. Вміст сковорідки гаситься близько 20 хвилин. Можна відразу додати в масу спеції і дрібну сіль.
  4. кабачок миється, чиститься і ріжеться кружечками. З кожної заготовки видаляється серцевина таким чином, щоб залишилося денце.
  5. всередину кружечків викладається начинка з фаршу і овочів. Зверху заготовки промащуються майонезом. Можна вибрати і будь-який інший соус.

Запікається блюдо приблизно 25 хвилин.

кабачки, фаршировані грибним фаршем в духовці

Складові: невеликий молодий кабачок, 220-320 г грибів, цибулина, маленька морквина, 85 г твердого сиру, майонез, дрібна сіль, 2 щіпки меленого чорного перчика.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

  1. кабачок розрізається на дві частини, чайною ложкою акуратно позбавляється від серединки. Утворені» човники » пару хвилин варяться в солоній воді.
  2. гриби дрібно ріжуться і обсмажуються до готовності з морквою і цибулею. Маса солиться і перчиться.
  3. начинка викладається в човники. Зверху заготовки покриваються майонезом і щедро посипаються подрібненим сиром.

Соковиті кабачки, немов так і просяться, щоб їх наповнили м’ясною начинкою з пряними травами і овочами, грибами, і іншими поєднаннями продуктів, які є під рукою в даний момент. І за кілька хвилин до готовності, обов’язково присипають їх пікантним сиром, щоб на поверхні з’явилася апетитна і рум’яна скоринка.

Кабачок дуже корисний для організму, і універсальний в приготуванні, так як поєднується з більшістю інших продуктів. Для начинки можна використовувати не тільки м’ясний фарш, але і його поєднання з крупами і овочами, грибами. Також використовуються риба і морепродукти, суміш з сиру і овочів. А ласувати стравою можна не тільки в гарячому вигляді, не менш смачне воно і холодне. Для подачі можна використовувати соуси на основі сметани, томатної пасти, домашнього майонезу.

Як приготувати фаршировані кабачки

Для того, щоб начинити кабачки, підійдуть далеко не всі плоди – вони повинні бути без пошкоджень, бажано молоденькі, а не переспілі, з тонкою шкіркою. Перед приготуванням їх ретельно миють, розрізають уздовж – для «човників», і поперек – щоб вийшли «стаканчики». Ложкою акуратно виймають м’якоть, залишаючи трохи з боків і на дні – так як, овоч дуже м’який, то якщо зрізати всю м’якоть він під час запікання може просто розвалитися.

Існує і швидкий «альтернативний» варіант приготуванняКабачків з фаршем – коли овоч нарізається товстими кружечками, на які потім і викладається начинка, і присипається все сиром з додаванням зелені і спецій.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Температура для запікання кабачків в духовій шафі не повинна бути дуже високою – досить буде 160-180с. Якщо для приготування використовуються тільки овочі, морепродукти або м’ясо, що пройшло попередню термічну обробку, то для приготування буде цілком достатньо 20 хвилин.

Але от якщо м’ясна начинка використовується сира, то варто запікати овоч в духовці не менше 45 хвилин, краще годину. Щоб вони швидко зарум’янилися, буде досить збільшити температуру духовки до 200с, і залишити овочі на 7-10 хвилин, уважно за ними наглядаючи.

Кабачки, часто готують на плиті, обсмажуючи в олії, з додаванням часнику і сиру, майонезу, або ж запікають, попередньо додавши в них смачну начинку. Кожен рецепт, з головним інгредієнтом в страві має свою «родзинку», чудовий аромат і смак. Пропонуємо вашій увазі найпростіші і смачні рецепти для приготування.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Простий рецепт фаршированих кабачків з м’ясом і сиром

Час приготування

Калорійність на 100 грам

Безумовно, овочі дуже корисні, але вони, на превеликий жаль, не можуть забезпечити нам необхідну калорійність протягом дня, яка потребує для відновлення енергії і додання сил. Тому ідеальний варіант-поєднати їх з м’ясом.

Приготування:

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Блюдо виглядає на столі дуже ефектно, завдяки тому, як наповнюється овоч м’ясною начинкою.

На приготування-50 хвилин.

Одна порція містить — 139 калорій.

Приготування:

  1. добре помити кабачки, бажано вибирати ті, які мають рівну форму по всій довжині. При необхідності очистити їх від шкірки;
  2. нарізати овоч «шайбами» по 3-5 см завтовшки. Чайною ложкою акуратно вийняти частину серцевини, важливо при цьому зберегти денце, щоб начинка не вивалювалася;
  3. підготувати м’ясну начинку-в добре подрібнений пару раз через м’ясорубку з дрібною решіткою фарш додати солі, чорного меленого перцю, улюблених спецій, наприклад коріандру або солодкої паприки. Добре все перемішати, можна також додати ароматні сухі трави або пряну свіжу зелень;
  4. цибулю і часник подрібнити, для пікантності і кращого смаку для начинки їх можна обсмажити у вершковому маслі, або використовувати в сирому вигляді – рішення залишається на розсуд кухаря;
  5. перемішати м’ясо з коренеплодами, вимісити і досить щільно начинити «шайби». Викласти їх на змащене маслом деко, запікати в духовці 45-50 хвилин;
  6. потерти моцарелу на тертці, можна нарізати її тонкими пластинками. За 5-7 хвилин до готовності вийняти форму з кабачками, присипати сиром, і повернути деко в духовку до готовності.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Ситне і дуже смачна страва може стати відмінним обідом, вечерею або перекусом, якщо додати до нього простий гарнір з картоплі або рису, овочевого салату.

На приготування-75 хвилин.

Одна порція містить — 103 калорії.

Приготування:

  1. з курячого філе необхідно зробити фарш, для цього промити і обсушити м’ясо, видалити кістки і шкіру, і пару раз прокрутити через м’ясорубку або подрібнити, використовуючи блендер;
  2. цибулю і часник порізати, обсмажити в рослинній олії до рум’яного і золотистого кольору;
  3. подрібнити гриби, але не робити шматочки занадто маленькими;
  4. додати в сковорідку до смаженій луку. Трохи згасити, і після випаровування вологи присипати все сіллю і перцем спеціями;
  5. добре все перемішати і додати курячий фарш, обсмажити його;
  6. додати до м’яса з овочами томатний соус, влити вершки і потримати сковорідку на вогні ще 5 хвилинок, поки майже не випарується весь соус;
  7. підготувати кабачки для фарширування зручним для вас способом, нафарширувати їх начинкою і запекти в розігрітій духовці 25 хвилин. Вийняти, присипати сиром і зеленню, запекти до появи золотистої скоринки.

Кабачки з фаршем і гречаною кашею, приготовані в духовці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Дуже простий рецепт приготування кабачків з додаванням м’яса і гречки, що робить блюдо ситним і неймовірно смачним.

інгредієнти кількість кабачки або цукіні 3 шт м’ясо будь-яке для фаршу 250 г гречка хорошої якості 1 стакан майонез якісний 2-3 ст ложки спеції за смаком бринза солона 100 г свіжа зелень невеликий пучок цибуля і часник по 1-2 шт сіль морська трохи

На приготування – 55 хвилин.

Одна порція містить — 151 калорій.

Приготування:

  1. підготувати кабачки для запікання, порізавши їх на «човники», або на «шайби». Вийняти м’якоть, і опустити в холодну воду, щоб вони не потемніли;
  2. перебрати гречану крупу, промити її, залити водою і зварити до готовності. Можна використовувати гречану кашу, яка залишалася від вчорашньої вечері;
  3. м’якоть з кабачків не варто викидати, а порізати її разом з цибулею і часником і обсмажити на середньому вогні до рум’яності;
  4. зі шматочка м’яса зробити фарш і додати його до обсмажених овочів, приправити спеціями, додати сіль і перешкодити. Гасити коло 10 хвилин, при необхідності можна додати трохи рідини;
  5. у готову м’ясну начинку додати гречану кашу, натерти бринзу, можна порізати трохи свіжої зелені. Вмішати в масу майонез, приправити, якщо це необхідно сіллю і спеціями;
  6. начинити кабачки фаршем і запікати в розігрітій духовці 25-30 хвилин.

Рецепт кабачків з м’ясним фаршем і сиром на овочевій подушці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Даний рецепт відрізняється від інших тим, що приготоване блюдо виходить неймовірно соковитим і апетитним. Овочі стануть відмінним доповненням до човників з фаршу з сиром.

інгредієнти кількість стиглі кабачки 3 шт томати 3 шт м’ясо будь-яке для фаршу 425 г сир бринза або моцарелла 250 г рис круглий 4 ст ложки морква 1 шт спеції за смаком солодкий перець 1-2 шт свіжа зелень невеликий пучок домашній майонез 3 ложки цибуля і часник по 1-2 шт сіль морська трохи

На приготування – 90 хвилин.

Одна порція містить — 168 калорій.

Приготування:

  1. крупу перебрати, промити в холодній воді, і поставити варитися на середній вогонь до напівготовності. Відварений рис після приготування варто промити і остудити, дати стекти зайвій воді;
  2. нашаткувати цибулю і часник, обсмажити їх в олії;
  3. підготувати овочі для «подушки» — натерти моркву, нарізати солодкий перець і томати. Обсмажити їх разом з цибулею на сильному вогні, але не гасити довго;
  4. перекласти овочі в змащену форму, нехай остигають;
  5. підготувати з кабачків човники, начинити їх сумішшю з перекрученого фаршу, звареного до напівготовності рису, і натертого сиру. Якщо використовується для приготування дуже солоний сир, то варто солити фарш з великою обережністю;
  6. додати солі і спецій і наповнити кабачки, перекласти їх у форму поверх обсмажених овочів і запікати 45 хвилин.

Щоб при запіканні «човники» не завалювалися убік, можна або щільно їх скласти поруч, або ж зрізати з дна тонку смужку шкірки з м’якоттю для стійкості.

У страви можна не додавати спеції, але тоді варто використовувати пікантні сорти сиру і зелень.

Якщо ви не впевнені в своїй духовці, то на дно вогнетривкої форми для запікання можна налити трохи води або бульйону, але стежити все одно доведеться, так як кабачки – продукт ніжний, вони можуть переготовитися і розкиснути.

Ближче до осені кабачок є одним з найпопулярніших овочів на нашому столі. І за допомогою його можна приготувати величезну кількість корисних і дуже смачних страв. Він служить, наприклад, основою обладнаний супів-пюре, багатьох овочевих салатів, плюс до всього солодка випічка з його додаванням виходить просто відмінною.

Багато хто звик асоціювати фаршировані овочі не з кабачками, а з голубцями або фаршированими перцями. А насправді, дуже навіть даремно, тому що ніжний смак цих овочів відмінно поєднується з будь-якими видами м’яса, нехай воно навіть буде, дуже жирне. Так як його нейтральний смак не перебиває смак м’яса, а тільки доповнює його.

Отже, в сьогоднішній статті я з вами поділюся найсмачнішими рецептами кабачків, запеченими з фаршем в духовці, в домашніх умовах. Так само можете оцінити

як приготувати фаршировані кабачки кружечками з фаршем в духовці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти:

  • фарш курячий — 500 гр
  • кабачок великий — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • твердий сир — 100 гр
  • олія — для смаження

Спосіб приготування:

Для початку готуємо всі необхідні овочі і спеції. Потім очищаємо і нарізаємо кубиком цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні в маслі на сковороді до легкого золотистого кольору.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

У курячий фаршПерекладаємо обжарку, всипаємо сіль, хмелі-сунелі і гарненько перемішуємо.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Тепер чистимо кабачок і нарізаємо його круглішкамі, товщиною 2-3 см.і за допомогою столової ложки або ножа видаляємо середину, щоб вийшли кільця.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Готуємо деко. І для цього нам треба вистелити на неї пергаментний папір, а вже на неї кладемо кільця з кабачків.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Підготовленим фаршем щільно заповнюємо кожну формочку з кабачків.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Накриваємо зверху тонко нарізаними часточками помідорів.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Посипаємо натертий на середній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Після чого дістаємо готову страву з духової печі і подаємо до столу.

кабачки човники запечені з фаршем в духовці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти:

  • кабачки невеликі — 3-4 шт
  • м’ясний фарш — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • сир твердий — 150 гр
  • зелень петрушки — 1 пучок
  • сіль і чорний мелений перець-за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, розрізаємо уздовж і за допомогою ложки виймаємо м’якоть.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Тепер змащуємо всередині кабачки рослинним маслом і укладаємо їх зрізом вниз на деко з вистеленої на ньому пергаментним папером. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Очищаємо цибулю і часник, потім дрібно шаткуємо і обсмажуємо в сковороді на олії до м’якості.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Перекладаємо злегка обсмажену цибулю з часником зі сковороди в мисочку, а на цьому ж маслі обсмажуємо м’ясний фарш, посолений і поперчений до готовності. І не забуваємо періодично помішувати.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Готовий фарш з’єднуємо з дрібно нарізаною зеленню петрушки, обжаркой з лука з часником і половиною сиру натертого на крупній тертці, який потрібно гарненько перемішати.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Залишилося тільки заповнити цією сумішшю підготовлені човники, посипати зверху сиром і відправити запікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 25 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Страва готова, їжте на здоров’я!

запіканка з кабачків з фаршем, помідорами і сиром в духовці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти:

  • кабачок великий — 1 шт
  • фарш домашній — 400-500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • сир твердий — 120 гр
  • майонез легкий — 2-3 ст. Л
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

Насамперед готуємо всі інгредієнти. Потім очищаємо від шкірки кабачок і нарізаємо його тоненькими півкільцями.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Деко пензликом змащуємо маслом і викладаємо на нього спочатку шар домашнього фаршу.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Потім йде півкільцями ріпчасту цибулю, помідор і дрібно нарізана зелень.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Розміщуємо в духовку розігріту до 200 градусів на пів години. Після чого дістаємо майже готову страву, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духову піч ще на 10-15 хвилин до готовності.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Запіканочка виходить дуже смачна, ситна і по справжньому апетитна.

молоді кабачки з фаршем і рисом в духовці

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти:

  • кабачок-1 шт
  • свинячий фарш — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • яйце куряче — 2 шт
  • рис — 100 гр
  • рослинна олія — для смаження
  • сіль і хмелі-сунелі — за смаком.

Спосіб приготування:

Беремо великий кабачок, знімаємо з нього шкірку, нарізаємо на круглішки, товщиною приблизно по 3 см.потім видаляємо з них м’якоть, щоб вийшли кільця.

Далі в глибоку миску викладаємо фарш. Очищаємо цибулю, нарізаємо його на маленькі шматочки, моркву натираємо на крупній тертці і додаємо в фарш. Відварюємо рис до готовності і так само перекладаємо до решти інгредієнтів. Потім всипаємо хмелі-сунелі, сіль за смаком і все ретельно перемішуємо.

На тарілочку насипаємо трохи борошна, а в іншу миску вбиваємо яйця і додаємо трохи солі, після чого перемішуємо.

Кільця з кабачка заповнюємо м’ясною начинкою і обвалюють з двох сторін спочатку в борошні, а після умочуємо в яйце, так само з обох сторін.

Кабачки викладаємо на деко змащене маслом, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

По закінченню часу виймаємо готову страву з духовки і подаємо до столу.

кабачки з фаршем і картоплею в духовці (відео)

Приємного апетиту!!!

Літо добігає кінця і залишає нас з горами свіжих і повних вітамінів гарбузів, кабачків і качанів капусти. Але що ж з такою величезною кількістю корисностей робити? не так давно ми вже писали про цікавий варіант приготування кабачка — з майонезом і часником, а як зробити їх з м’ясом?

Спеціально для вас ми підібрали кілька варіантів приготування фаршированих кабачків в духовці. Це відмінний варіант як для великого, так і для сімейного застілля, адже вигляд у цього блюдо дуже апетитний, а смак не змусить жодну господиню червоніти! ну і важливо, звичайно, те, що готуються вони на подив швидко! за один раз можна запекти відразу кілька порцій, а поки вони стоять в духовці – почитати улюблену книжку або, наприклад, настругати салатик. Ще один безсумнівний плюс цієї страви в тому, що до нього не потрібно готувати окремий гарнір – все що потрібно вже є всередині. За рахунок рису, який ми додаємо в фарш, у нас є і м’ясо і вуглеводи і навіть самі овочі – кабачок. Ну що ж, приступимо?

Фаршировані кабачки з фаршем в духовці половинками

Інгредієнти:

Фарш домашній – 250 грам;
Томатна паста-4 чайних ложечка;
Ріпчаста цибуля-2 великих цибулини;
Томат-1 середнього розміру;
Часничок-2 часточки;
Морквина — 1 штука середнього розміру;
Кабачок або цукіні середнього розміру-4 штучки;
Сіль, спеції або прянощі за смаком;
Білий рис круглозерний – бажано) — 70 грам (чверть гуртки).

Як готувати?

Крок 1. В першу чергу потрібно підготувати продукти. Помийте і очистіть моркву, очистіть цибулю, промийте томат. Якщо у кабачків занадто товста, жорстка шкірка їх краще очистити від шкірки. Однак готується вони будуть в соусі, тому це не є обов’язковим кроком, можна їх просто ретельно вимити щіткою. Вимийте томат і зріжте «корінець».

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Також потрібно буде промити і рис. Для цього залийте його холодною водою на 5-10 хвилин, потім злийте і промийте під проточною водою. Промивати потрібно до тих пір, поки вода після рису не стане прозорою.

Крок 2. Нарізаємо овочі. Лук потрібно буде порізати невеликими кубиками. Для цього потрібно розрізати цибулину поперек і потім кожну половину нарізати тонкими півкільцями уздовж цибулини і потім гратами поперек. Моркву натріть на крупній тертці. Томат потрібно нарізати тонкими кружальцями. Часник потрібно розчавити бічною стороною великого важкого ножа і потім дрібно порубати-цей спосіб використовують всі професійні шеф-кухаря, тому що він дозволяє витягти з часнику найкращий смак і зберегти в ньому дорогоцінний часниковий сік, який він потім вдячно віддає в блюдо, наповнюючи його чудовим ароматом і насиченим смаком!

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Кабачки потрібно розрізати лише на дві половини. Звичайно, якщо вони занадто вже довгі, можна поділити їх і на три і на чотири частини, але оптимальним було б дві і ось чому – з кожної половини ложкою потрібно буде вичистити серцевину, щоб видалити насіння і заповнити простір фаршем. Але дочищати потрібно трохи не доходячи до дна, так щоб в місці звуження кабачка залишався бар’єр, який би притримував наш фарш. Якщо вас не лякає трохи розвалилися донизу кільця, то цього кроку можна не приділяти уваги.

Крок 3. Приготуємо фарш. Для цього потрібно викласти м’ясний фарш в якусь глибоку миску. Додайте в нього одну нарізану цибулину, пару чайних ложок томатної пасти, промитий рис, сіль і спеції. Ретельно вимішайте суміш, щоб всі смаки рівномірно змішалися.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 4. Поки суміш трохи настоюється, ми приготуємо зажарку. Для цього потрібно нагріти на сильному вогні сковороду, розжарити на ній рослинне або вершкове масло. Потім, викладіть в сковороду залишився цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, до золотистого кольору і м’якої текстури. Коли цибулька підзолотиться, викладіть терту моркву і залишок томатної пасти. Обсмажуйте ще 5 хвилин. Легка підсолити соус і залийте його склянкою гарячої води, гарненько розмішайте. Соус готовий!

Крок 5. Тепер візьміть глибокий посуд, в якій і будуть запікатися наші кабачки. Це може бути велика чавунна сковорідка або навіть каструля. Змастіть її злегка маслом і почнемо заповнювати наші кабачки. Візьміть в рукуОдну половинку і столовою ложкою заповніть її приблизно на три чверті фаршем. В процесі запікання рис почне варитися і розбухати, тому потрібно залишити начинці місце для «зростання». Викладіть кожну половинку в форму для запікання звуженою частиною вниз і кружечком томата закрийте кожну з половинок зверху як кришечкою. Зверху залийте кабачки заздалегідь приготованим соусом і накрийте форму фольгою або кришкою.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 6. Поки все це готується, розжарити духовку до 175 градусів. У вже гарячу духовку поставте закриту форму і запікайте близько півтори години.
Якщо ви хочете ефекту рум’яної скоринки, можна за півгодини до готовності зняти з кабачків кришку, підняти їх до верхньої частини духовки з легка посипати твердим сиром або злегка змастити майонезом. За ці півгодини верхня частина підрум’яниться і кабачки вийдуть набагато симпатичніше і смачніше.

Подавайте до столу гарячими, смачного!

Кабачки, фаршировані фаршем човниками з сиром і сюрпризом

Мабуть, самий святковий спосіб приготувати кабачки, це приготувати їх човниками. Якщо використовувати не дуже великі кабачки, можна кожному гостю порційно винести одну ось таку ось рум’яну, запечену половинку і нагодувати його досхочу, а якщо кабачок аж надто великий – не біда. Немов засмаженого порося або курку, на великому блюді можна винести кілька таких ось величезних човників і прикрасити їх зеленню і овочами. Ці великі шедеври можна різати як торт і подавати кожному гостю. Писк захоплення вам забезпечений!
Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Саме через те, що це блюдо краще готувати на свято, ми не будемо використовувати рис, так як м’ясо все-таки краще насичує і розкривається в смаку. При бажанні, частина фаршу ви можете просто замінити в два рази меншою граммовкой білого рису

Інгредієнти:

Фарш свинячий (можна використовувати фарш з індички як більш дієтичний варіант) — 300 грам;
Цибуля ріпчаста — 1 велика цибулина;
Сир твердий-200 грам;
Майонез-5 столових ложок;
Морквина — 1 невелика;
Часничок-2 часточки;
2 великих кабачка або 4 невеликих, можна використовувати цукіні;
Сіль і спеції, перець – за смаком;
1\2 чайної ложечки цукру;
15-20 дрібних помідорів » черрі»;
Куряче яйце — 1 штука.

Як готувати?

Крок 1. Як і завжди, в першу чергу потрібно очистити всі овочі. Пам’ятайте, що ретельно все вимити дуже важливо, так як зараз зайва бруд і хімія може принести найнеприємніші наслідки. Зріжте шкірку, промийте з щіточкою під проточною водою і лише потім приступайте до нарізки.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 2. Як і в попередньому рецепті, дрібними кубиками наріжте цибулю. Якщо цей процес змушує вас плакати крокодилими сльозами, не сумуйте – можна просто подрібнити його в блендері разом з часником. Якщо ж блендера немає, можна спробувати скористатися таким ось хитрим ходом – змочіть ніж дуже холодною водою, можна навіть натерти його кубиком льоду. Плакати ви перестанете і процес піде набагато легше і приємніше. Часник роздушіть плоскою стороною великого ножа і дрібно порубати.
На дрібній тертці натріть моркву. Кабачки, при необхідності, очистіть від шкірки і розріжте уздовж. Вийміть ложкою насіння і частина м’якоті, щоб створити форму «човників» які нам належить заповнити.

Крок 3. Замешаем м’ясну суміш. Цибулю, часник, моркву викладіть в глибоку миску, викладіть туди ж фарш. Вбийте туди яйце, посоліть, додайте спеції і цукор. Цукор тут ми використовуємо як смакопідсилювач, додавати потрібно зовсім небагато. Це, знову так, не обов’язково і крок можна пропустити. Однак тоді ви упустите корисний досвід – в кулінарії все добре, але в потрібних пропорціях. Ретельно вимішайте суміш для фаршу.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 4. А тепер прийшов час підготувати наш сюрприз. І сюрпризом будуть помідори «черрі», які ми розкладемо уздовж кабачка так, щоб вони знаходилися в відстані в кілька сантиметрів один від одного. Спочатку викладіть тонкий шар фаршу в кожну човник так, щоб він покривав всю її внутрішню частину. Потім втисніть черрі в фарш на необхідній відстані один від одного. І зверху викладіть залишився фарш. Помідори обов’язково повинні бути повністю приховані під фаршем і, бажано, під товстим шаром. У цьому рецепті у нас немає рису і фарш лише злегка зменшиться в обсягах, тому заповнюйте човники відразу до верху.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 5. Коли всі човники будуть заповнені, змастіть деко маслом або застеліть його папером для запікання, щоб човники не прилипли до поверхні. Щільно викладіть човники бочками один до одного, щоб в процесі запікання вони не розвалилися. Зверху накрийте їх фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин, щоб фарш проготувався.

Крок 6. Поки кабачки випікаються, ми приготуємо сирну глазур. Для цього натріть сир на крупній тертці і змішайте його з майонезом, при бажанні можна додати подрібнений зубчик часничка. Розмішайте суміш до стану сирної пасти і приготуйтеся змащувати нею гарячі «човники».

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 7. Вийміть з духовки кабачки, зніміть фольгу. Переключіть духовку на верхній тен, щоб жар йшов тільки зверху. Кожен кабачок рясно змастіть сирною пастою так, щоб вона покривала його середину уздовж всієї човники. Через майонезу паста почне злегка розтікатися, тому боки пастою змащувати не потрібно, краще трохи більше викласти в середину. Коли все кабачки будуть прикрашені, поставте їх назад в духовку на верхні відділення і запікайте ще хвилин 15. Періодично перевіряйте деко, так як нам потрібні рум’яні кабачки, а не підгорілі, правда?

Коли кабачки будуть готові, вийміть їх з духовки, розкладіть на красиві страви і прикрасьте свіжою зеленню. Пальчики оближеш!

Смачного!

Кабачки фаршировані фаршем і запечені цілком

Човники і кільця ми вже спробували, а що буде, якщо запекти цілий кабачок? сміливо можемо сказати, що буде дуже добре! блюдо вийде неймовірно соковитим, так як просочиться повністю м’якоттю кабачка, а м’якоть просочиться м’ясним соків і в цілому у вас вийде чудове блюдо, повне ніжності і блаженства. Готові до такого експерименту? тоді давайте приступимо, такий варіант просто ідеальний для теплого сімейного вечері!

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти:

Рис круглозерний білий-50 грам;
Кабачок цілий великий — 1 штука;
Цибуля ріпчаста — 1 середня цибулина;
Пара зубчиків часнику;
1 великий томат;
1 невелика морквина;
Фарш м’ясний – підійде будь-який) — 250 грам;
Сіль, прянощі, перець.

Як готувати?

Крок 1. Отже, вимийте і почистіть всі овочі. Кабачок очищати від шкірки в цьому рецепті ми не будемо, так як він буде довго нудитися у власному соку. Тому, можете просто пройтися жорсткою щіткою по поверхні, щоб злегка пом’якшити шкірку. Але якщо кабачки у вас зовсім свіжі, це зовсім не потрібно. Дуже ретельно промийте рис.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

До речі, якщо у вас немає такого прямо великого кабачка, щоб на всю сім’ю, можна замінити 2 середніми або 4 маленькими, це зовсім не проблема.

Крок 2. Дрібними кубиками наріжте томат, цибулю. Натріть моркву і порубати дрібно часник. Замішайте все це з м’ясним фаршем, не забувши попередньо посолити його і додати свої улюблені спеції, прянощі і трави. Додайте рис. Адже це сімейний обід, не забувайте це!

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Крок 3. Акуратно вичистіть все насіння і серцевину з кабачка так, щоб його не пошкодити. Зрізати бажано тільки одну сторону і викидати її не потрібно!
Наповніть кабачок або кабачки вийшла сумішшю, не забудьте трохи простору залишити порожнім, адже ми використовуємо рис. За допомогою зубочисток приколіть краєчок назад до кабачку так, щоб він виявився повністю закритим.

Крок 4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поки вона гріється, змастіть фарширований кабачок маслом зверху і якомога щільніше загорніть його у фольгу. Так, щоб він напевно не протік. Як тільки духовка досить розігріється, покладіть в неї «лялечку» з кабачка або кабачків на решітку і випікайте протягом півтора – двох годин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Коли кабачок буде готовий, не потрібно відразу його розкривати. Дайте йому трохи охолонути, схопитися і просочитися. Викладіть його прямо з фольгою на блюдо і вже на ньому знімайте верхні шари. Акуратно розріжте кабачок і подавайте порційно, можна злегка прикрасити його майонезом і зеленню.

Смачного!

Секрети приготування смачних кабачків

Секрет 1. Намагайтеся використовувати тільки свіжі, молоді овочі. Тоді шкірка не буде занадто жорсткою і збереже в собі якомога більше вітамінів.
Секрет 2. Вибирайте кабачки високої якості, з перевірених джерел. Справа в тому, що кабачки відносяться до типу овочів, який абсорбує шкідливі речовини дуже швидко. Це величезний плюс для нас, але якщо в самому овочі містяться гнилі або хімікати, він вже ввібрав їх повністюІ передасть їх вам. Не варто так ризикувати.
Секрет 3. Начинки іноді виявляється занадто багато. Однак це зовсім не проблема-заповніть залишком болгарські перці і запечіть все це разом, заливши томатним соусом. Ці овочі ідеально поєднуються і, змішавшись, створять чудовий смак.
Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви
Секрет 4. Якщо у вас в гостях вегетаріанці, це зовсім не проблема. Точно також човники кабачків можна заповнити різними овочами, якщо їх дрібно нашаткувати. Вийде не менш смачно, не забудьте додати гриби!
Секрет 5. Ніколи не соліть сам кабачок, тільки начинку. Овоч швидко просочиться соками начинки і просолиться, зате якщо ви натрете його сіллю, блюдо вийде занадто водянистим і «кашистим».
Секрет 6. Якщо серед гостей багато сидять на дієті, використовуйте пташиний фарш. У пташиному фарші мінімальний вміст жирів, зате смак у нього дуже м’який і нітрохи не менш насичений. Спробуйте!

(відвідувачі 5 724 times, 7 visits today)

Для фарширування найкраще брати невеликі кабачки з м’якою тонкою шкіркою. Тоді овочі не доведеться чистити.

Інгредієнти

  • 4 кабачка;
  • 400 г будь-якого м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • сіль-за смаком;
  • 2-3 помідора;
  • 150 г твердого сиру;

Приготування

Розріжте кабачки уздовж навпіл і вискоблите ложкою насіння. Змішайте, подрібнену цибулю, сіль і перець. Наріжте помідори великими часточками. Натріть сир на крупній тертці.

Викладіть кабачкові човники на деко, змащене маслом. Посоліть і поперчіть овочі. Начините їх фаршем, зверху прикрасьте помідорами і посипте сиром.

Запікайте кабачки близько 40 хвилин при температурі 200 °c. Якщо сир почне підгоряти, накрийте овочі фольгою.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти

  • 1 цибулина;
  • 200 г печериць;
  • 200 г вареного курячого філе;
  • 1 плавлений сирок (90-100 г);
  • 1 морква;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • кілька гілочок кропу;
  • 4 кабачка;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 100 мл жирних вершків;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиiamcook.ru

Інгредієнти

  • 1 шматочок білого хліба;
  • 300 г будь-якого м’ясного фаршу;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 1 цибулина;
  • 1 кабачок;
  • 2 яйця;
  • 100-150 г панірувальних сухарів;
  • кілька столових ложок рослинного масла.

Приготування

Замочіть хліб в прохолодній воді на 10-15 хвилин. Змішайте фарш, сіль, перець, дрібно нарізану цибулю і розм’яклий хліб.

Наріжте кабачок кружечками шириною приблизно 1 см і виріжте з них середину. Начините кабачкові кільця фаршем.

Збийте яйця з сіллю. Умочіть кабачки в яєчну суміш і обваляйте в сухарях. Розігрійте на сковороді олію і викладіть туди кабачки.

Обсмажуйте овочі на помірному вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не покриються рум’яною скоринкою. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти

  • 350 г ;
  • 1 пучок кропу;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 2 яйця;
  • 3 кабачка;
  • 150 г твердого сиру.

Приготування

З’єднайте сир, рубаний кріп, подрібнений часник, сіль і перець. Додайте яйця і ретельно перемішайте.

Розріжте кабачки уздовж навпіл і вискоблите м’якоть. Посоліть і поперчіть отримані човники. Начините їх сирною сумішшю і викладіть на деко, застелене пергаментом.

Посипте кабачки тертим сиром і випікайте при температурі 180 °c 45 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиpovar.ru

Інгредієнти

  • 1 кабачок;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 2-3 помідора;
  • 80 г твердого сиру.

Приготування

Наріжте кабачок кружечками товщиною приблизно 1 см.вискоблите з кожного кружечка м’якоть так, щоб залишилося дно.

Перекладіть овочеві кошики на деко, застелене пергаментом. Приправте їх сіллю і перцем.

Наріжте помідори дрібними кубиками і начините ними кабачки. Посипте тертим сиром і поставте в розігріту до 180 °c духовку на 20-25 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиiamcook.ru

Інгредієнти

  • 500 г курячого філе;
  • сіль-за смаком;
  • мелений чорний перець-за смаком;
  • ¼ чайної ложки меленого коріандру;
  • ½ — 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
  • ½ пучка зеленої цибулі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 яйця;
  • 2 кабачка;
  • кілька столових ложок рослинного масла.

Приготування

Блендером перетворіть куряче філе в фарш. Додайте сіль, перець, коріандр, хмелі-сунелі, рубану цибулю і подрібнений часник. Перемішайте, вбийте 1 яйце і ще раз добре перемішайте.

Наріжте кабачки кружечками шириною приблизно 1 см.виріжте у них середину так, щоб вийшли кільця.

Начините кабачкові кільця фаршем. Збийте залишилися яйця з сіллю. Умочіть туди кабачки і викладіть на сковороду з розігрітим маслом.

Зверху ще раз змастіть кабачки і начинку яєчною сумішшю. Обсмажуйте на помірному вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки кабачки не покриються рум’яною скоринкою.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиfotorecept.com

Інгредієнти

  • 3 кабачка;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • 500 г свинячого фаршу;
  • 1-2 чайні ложки будь-якої приправи для м’яса;
  • сіль-за смаком;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 1 л води;
  • 1 пучок кропу.

Приготування

Наріжте кабачки поперек на 2-4 частини. Видаліть з одержаних діжок м’якоть. Якщо там є насіння, викиньте їх. Частина м’якоті піде в начинку.

Наріжте цибулю невеликими кубиками і натріть моркву на крупній тертці. Злегка обсмажте цибулю на сковороді з розігрітим маслом. Потім додайте моркву і пасеруйте до золотистого кольору.

Додайте в фарш приправу для м’яса, сіль, зажарку і 3-4 столові ложки дрібно нарізаної м’якоті кабачків. Ретельно перемішайте і начините цією сумішшю барила. Поставте їх вертикально у велику каструлю.

У чистій сковороді розігрійте 1-2 ложки олії і, помішуючи, обсмажте борошно до золотистого відтінку. Додайте томатну пасту і добре перемішайте. Влийте воду і, помішуючи, доведіть соус до кипіння. Якщо сковорода невелика, готуйте соус в два підходи, розділивши інгредієнти навпіл.

Залийте томатним соусом кабачки майже до країв і на середньому вогні доведіть його до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте овочі під кришкою 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте фаршировані кабачки рубаним кропом.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального страви

Інгредієнти

  • 100 г рису;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • 300 г будь-якого м’ясного фаршу;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 2 кабачка;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиrussianfood.com

Інгредієнти

  • 3 кабачка;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • кілька гілочок кропу;
  • кілька гілочок петрушки;
  • кілька пір’я зеленої цибулі;
  • ½ пучка ;
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • 2 яйця;
  • сіль — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 1-2 чайні ложки італійських трав або іншої приправи на ваш смак;
  • 80-100 г твердого сиру.

Приготування

Розріжте кабачки поперек на кілька частин висотою 4-5 см.вискоблите серцевину, залишивши дно цілим. У вас вийдуть своєрідні кабачкові стаканчики.

Змастіть їх маслом, поставте на деко і запікайте 15 хвилин при температурі 180 °c.

Якщо в вирізаної кабачкової м’якоті є насіння, приберіть їх. Наріжте м’якоть невеликими кубиками і подрібніть всю зелень.

Обсмажте м’якоть і зелень на сковороді з розігрітим маслом. Введіть сухарі і збиті яйця і готуйте, помішуючи, поки яйця не схопляться. Додайте в начинку сіль, перець, суміш трав і тертий сир. Обсмажуйте, постійно помішуючи, поки не розплавиться сир.

Розкладіть начинку по запеченим кабачкам і поставте в розігріту до 180 °c духовку ще на 20 хвилин.

Як готувати кабачки фаршировані фаршем. Фаршировані кабачки-найсмачніші рецепти простого і оригінального стравиrussianfood.com

Інгредієнти

  • 200-300 г рису;
  • 3 моркви;
  • 2 цибулини;
  • ½ пучка петрушки;
  • кілька столових ложок рослинного масла;
  • сіль-за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 3 кабачка;
  • 700 мл води;
  • 2 столові ложки томатної пасти.

Приготування

Відваріть рис. НатертиМорква на крупній тертці, наріжте невеликими кубиками цибулю і подрібніть петрушку.

У сковороді розігрійте масло і злегка обсмажте цибулю. Додайте моркву і готуйте ще кілька хвилин. У мисці змішайте рис, зажарку, зелень, сіль і перець.

Розріжте кабачки поперек на кілька однакових діжок. Вискоблите м’якоть, залишивши тонке денце. Нафаршируйте овочі і поставте вертикально у велику каструлю.

В іншій каструлі закип’ятіть воду, додайте томатну пасту, сіль і перець і перемішайте. Залийте соусом кабачки і доведіть його до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте овочі під кришкою ще 40-50 хвилин.